ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΜΕ ΤΥΠΟ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ

Τα φυσικά πετρώματα δεν έχουν συγκεκριμένο σχήμα η μέγεθος, ακόμα και το πάχος, το χρώμα και η σύσταση, διαφέρει ανάλογα με την περιοχή και το είδος του πετρώματος (Ιζηματογενή πετρώματα, Εκρηξιγενή πετρώματα, Μεταμορφωμένα πετρώματα). Ανάλογα την κατασκευαστική μέθοδο (τεχνοτροπία) αλλά και τις ανάγκες και απαιτήσεις του κατασκευαστή μπορεί να διαμορφωθεί η πρώτη ύλη (πέτρωμα) και να δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα για κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Έτσι αν για παράδειγμα κατασκευάσουμε ένα τοιχίο από ακανόνιστη πέτρα, μπορούμε να τοποθετήσουμε καπάκι από ακανόνιστη πέτρα Κορφοβουνίου η από ορθογωνισμένη πέτρα Κορφοβουνίου. Στην συνέχεια παραθέτουμε ορισμένα παραδείγματα από κατασκευές που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε την καταλληλότερη μέθοδο κατασκευής για εσάς, συμπληρωματικά επιλέγοντας τα πετρώματα, μπορείτε να δείτε και τους χρωματισμούς που εξορύσσονται στο λατομείο μας.

Άλλος τρόπος επένδυσης είναι η χτιστή επένδυση πάνω στον τοίχο, με χοντρές ακανόνιστες πέτρες όπως στις μασίφ πέτρινες κατασκευές, που πελεκά ο τεχνίτης, διαμορφώνοντας ένα επιθυμητό αισθητικό σύνολο.

Περισσοτερα

Ο πιο απλός και οικονομικός τρόπος επένδυσης είναι με ακανόνιστους σχιστόλιθους (πλάκες), ή πλάκες, στις οποίες γίνεται επεξεργασία σχήματος σε ειδικά κοπτικά συστήματα.

Περισσοτερα

Το τζάκι μπορεί να θερμάνει έναν χώρο, μπορεί όμως και να τον διακοσμήσει.

Περισσοτερα

Η επένδυση εξωτερικών επιφανειών με πέτρα, δίνει στα κτίρια μια πολυτέλεια, ένα ιδιαίτερο ύφος και τα δένει σε πολλές περιπτώσεις με το περιβάλλον.

Περισσοτερα

Τα κτίρια από πέτρα αποτελούν την πλέον παραδοσιακή μορφή αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα και συναντώνται περισσότερο στα χωριά και τους ορεινούς οικισμούς.

Περισσοτερα

Οι φυσικές πλάκες οι οποίες έχουν υποστεί κατεργασία και το σχήμα τους είναι ορθογωνισμένο, ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία.

Περισσοτερα

Τις ανάγκες επένδυσης εξυπηρετούν και οι σκαπιτσαριστές πέτρες, οι οποίες αφού κοπούν σε μεγαλύτερο πάχος, στη συνέχεια αποκτούν μια ανάγλυφη επιφάνεια, είτε με πελέκημα στο χέρι είτε σε σκαπιτσαριστική μηχανή.

Περισσοτερα

Ο πιο απλός τρόπος για να κάνετε μία επένδυση είναι με ακανόνιστη πέτρα.

Περισσοτερα

 Επένδυση σκάλας με ακανόνιστες η ορθογωνισμένες πέτρες.

Περισσοτερα

Επενδύστε τον αυλόγυρο και την αυλή σας με πετρώματα σε διάφορους χρωματισμούς και διαχρονική αξία.

Περισσοτερα